Активности

15.10.2021.

САЈАМ РОДИТЕЉСТВА

Конференција поводом отварања “Сајма родитељства”, одржана је 14.10.2021. у 12 часова. Чачак је први од шест градова у Србији у којем ће се реализовати пројекат “Сајам родитељства”. Предшколској установи “Радост” указано је поверење да заједно са Unicefom, Министрарством просвете науке и технолошког развоја, Локалном самоуправом града Чачка уз финансијску подршку Светске банке и партнерима буде носилац овог значајног пројекта. Партнери на пројекту су: Дом здравља Чачак, Ценатр за социјални рад Чачак, ШОСО, “1 Новембар”, Удружење МНРО, Завод за јавно здравље Чачак, Уметничка галерија “Надежда Петровић”, Градска библиотека “Владислав Петковић Дис”, Музичка школа “Др Војислав Вучковић”.
Домаћин Сајма је вртић “Бамби”.

15.10.2021.

ПОСЕБАН КОЛЕКТИВНИ УГОВОР

Синдикална организација ПУ “Радост” Чачак, је потписала нов Посебан Колективни Уговор, који је пример свим Предшколским Установама у Србији, јер запосленима даје далеко већа права од оних које им закон пружа.

28.05.2021.

ЗАВРШНА ПРИРЕДБА – ДОМ КУЛТУРЕ

Завршна приредба предшколаца традиционално је одржана 28.05.2021 у Дому културе. Поштујући епидемиолошке мере, родитељи су приредбу гледали подељени у групама.


27.05.2021.

СТРУЧНО УСАВРШАВАЊЕ ВАСПИТАЧА

На стручном усавршавању васпитача у Врњачкој Бањи, тим вртића “Мајски цвет” презентовао је свој рад: “Један дан у вртићу”, кроз животно практичне ситуације. ПУ “Радост” је још једном показала да је њен начин рада, пример добре праксе међу предшколским установама.


24.05.2021.

ПОМОЋ ЗА РЕЉУ

На иницијативу васпитача вртића Мајски цвет, одржана је радионица са децом и родитељима. Предивне Васкршње декорације су под покровитељством ПУ “Радост” продаване на хуманитарном базару, на коме су прикупљена значајна средства за лечење дечака Реље Јовановића.


02.11.2018.

ПРОЈЕКАТ “СЕПАРАЦИЈА НИЈЕ СЕКИРАЦИЈА”

У ПУ „Радост“ успешно је спроведен пројекат „Сепарација није секирација“ који је проглашен
једним од најиновативнијих пројеката у 2020. години од стране кабинета министра без портфеља
задуженог за демографију и популациону политику.


05.10.2018.

ЗАВРШНА ПРИРЕДБА ПРЕДШКОЛАЦА

Завршна приредба за предшколце “Радујем се бићу ђак” традиционално се одржава сваке године у мају. Ове године тема приредбе била је „Љубав”. Приредба је организована у два термина. На приредби је учествовало 380 предшколаца из целодневног и четворочасовног програма.


05.10.2018.

КРОС РАДОСТИ

У петак, 05.10.2018.г. са почетком у 10:00 часова у дворишту вртића
“Сунце” и “Бамби” одржан је јесењи крос “Крос радости”. Учесници су предшколци ПУ „Радост“ и васпитачи чланови Тима за спортске активности. На манифестацији су присуствовала деца из вртића “Полетарац“ и ШОСО “1.новембар”.

Првопласирани у тркама добили су дипломе и медаље.

Прво троје пласираних из категорије дечака:

I место- Стефан Крџић /вртић „Надежда Петровић“/
II место – Вук Курћубић /вртић „Бамби“/
III место – Петар Филиповић /вртић

Прво троје пласираних из категорије девојчице:

I место-Марина Исаиловић / вртић „Сунце“
II место – Јана Ђукић /вртић „Бамби“/
III место – Јулија Јаковљевић /вртић „Бамби“/


30.04.2018.

ХУМАНИТАРНИ ФЕСТИВАЛ ПОЗОРИШНИХ ПРЕДСТАВА

У Дому културе 30.04.2018. године одржан је Фестивал позоришних представа. Фестивал је био хуманитарног карактера, учесници су били деца, родитељи и васпитачи.
Представу „Вук и пријатељи“ извеле су медицинске сестре васпитачи из вртића „Сунце“, представу „Бајка из парка“ осмислили су родитељи и васпитачи из вртића „Радост 1“, представу „Срећан крај“ извели су васпитачи и медицинске сестре васпитачи из вртића „Невен“. У програму су учествовали дечак из вртића „Радост 1“ који је на флаути је извео Хајднову композицију Аријета и девојчица из вртића „Мајски цвет“ са рециталом „Дете није дете“.


24.11.2018.

ДЕЧИЈЕ ОЛИМПИЈСКЕ ИГРЕ

У суботу, 24.11.2018.године у хали КК “Борац” одржане су Дечије олимпијске игре . На Дечијим олимпијским играма било је 400 учесника који су се такмичили су шест тематских игара.
Промотери Дечијих олимпијских игара били су Ана Јоковић и Душко Савановић прослављени кошаркашки асови. Дечије олимпијске игре подржало је Министарство омладине и спорта и њихов представник Горан Вјештица, председник савеза за предшколски спорт, био је присутан на манифестацији.

Првопласирани на Дечијим олимпијским играма била су деца из вртића „Бамби“ . Прва три места добила су пехаре, а сви учесници медаље и поклоне. Дечије олимпијске игре је снимала и пратила Национална телевизија – РТС,Блиц , као и сви локални медији.


01.06.2018.

БАМБИ ДАН ОТВОРЕНИХ ВРАТА

У првој недељи јуна вртић „Бамби“ отворио је своја врата за све који су желели да учествују у активностима које су организовали васпитачи и деца у сарадњи са родитељима и представницима локалне заједнице.

1. јуна 2018. на Међународни дан детета организоване су креативне радионице са децом ,родитељима и медицинским сестрама.

4. јуна 2018.год. – Организована је изложба продуката и пројекција едукативног еколшког филма „Селектовање отпада“ – у посети су била деца из вртића „Сунце“ , два одељења трећег разреда ОШ“Драгиша Мишовић“, родитељи, баке и деке.

5. јуна 2018.год. – Деца вртића „Бамби“ учествовала су на еколошком карневалу.

6. и 7. јуна 2018. – Организоване су завршне приредбе предшколаца , гости су били родитељи деце и чланови породице.

8. јуна 2018.год. – Организована је седамнаеста „Бициклијада . Учесници су били деца која похађају вртић „Бамби“ и деца из града која су се пријавила за учешће. У сарадњи са Саобраћајном полицијом, СУП Чачак, саобраћај у делу Булевара Вука Караџића ,испред вртића ,био је заустављен у периоду од 17 до 17: 30 часова.